• локални избори 2021

ДИК ги одби приговорите од Алијанса за Албанците и Алтернатива за изборите во Дебар

Државната изборна комисија (ДИК) на 41-та седница ги одби како несоновани доставените приговори од коалицијата Алијанса за Албанците и Алтернатива поради тоа што не биле поткрепени со соодветни факти и докази за наводите. ДИК одлучуваше по поднесени приговори од подносител на листа на кандидати во постапката за гласање, сумирање и утврдување на резултати од гласањето …

ДИК ги одби приговорите од Алијанса за Албанците и Алтернатива за изборите во Дебар Read More »