ФОТО: Се трага по младиот Јосиф, вчера е виден заедно со бездомник во скопска пекара

Исчезнат е младиот Јосуф, потрагата продолжува/ Фото: Инстаграм

Младиот Јосиф Попов веќе два дена е исчезнат, а неговите најблиски покренаа акција на социјалните мрежи со цел да се олесни потрагата по него.

Јосиф Попов / Фото: Инстаграм

Јосиф живее во населбата Драчево, а последен пат е виден на патот кон гимназијата „Јосип Броз-Тито“ каде требало да посетува настава. На социјалните мрежи кружат повеќе објави поврзани со неговото исчезнување од кои може да се заклучи дека тој неодамна е забележан во реонот на Универзална сала, а бил снимен и од безбедносните камери на пекарницата „Силбо“.

„Ова е Јосиф Попов. Вчера во 11 наутро му се губи траг за вечерва да го забележат во „Силбо“ околу 20:00ч со човек по име Ангел Блажески, кој наводно е вратен од Канада. Со истиот тој е во контакт веќе извесен период, забележувани се во Влае, околу Сити мол, на плочник, Дебар Маало. Наводно човекот е бездомник и живее во некаква си колиба, по кажувањата на Јосиф, која се претпоставува дека е во реонот на Сити мол“, на Фејсбук објави Ивана Балабан.

Според објавените информации за момчето, Јосиф е облечен во светломалсинеста јакна, темни панталони и црни високи кондури.

„Јосиф не е вратен дома два дена. Последно го виделе денес пред Силбо околу 20:00 часот со човек со плава коса“, пишува на Фејсбук пријател на момчето.

„Ова е човекот со кој е виден последно, ако некој го препознае, ве молам ѕвонете на 071388246 или 072931594“, објавено е на социјалните мрежи.

Видео на денот