Продолжува реконструкцијата на пешачката патека на улица Љубљанска

Фото: Град Скопје

Екипите на ЈП „Улици и патишта“ денеска го почнаа асфалтирањето на последниот дел од пешачката патека на улица Љубљанска, што е во насока од булевар Илинден кон Сити Мол, чија површина е околу 1.000 квадратни метри.

– Со асфалтирањето на овој потег целосно завршува реконструкцијата на пешачките патеки од двете страни на оваа фреквентна улица. Во текот на денешниот ден рачно ќе се асфалтираат околу 300 квадратни метри на овој дел кај Сити Мол. Екипите на ЈП „Улици и патишта“ со завршувањето и на овој дел од патеката ќе ја завршат реконструкцијата на пешачките патеки со вкупно површина од 2.300 квадратни метри на потегот од булевар Партизански одреди до булеварот Илинден. Во текот на изминатиот месец беше реконструирана патеката во насока од улица Разловечко востание кон булеварот Илинден на површина од 1.300 квадратни метри – објаснуваат од Град Скопје.

Меѓу другото, на овој потег биле поставени и околу 100 заштитни столпчиња, а според најавите столпчињата ќе се поставуваат и до крајот на реконструираните патеки штом заврши асфалтирањето и на последната фаза од реконструкцијата на пешачките патеките на улица Љубљанска.

Видео на денот