Одбележување на Светскиот ден на предвреме родените бебиња

Бебе во болница / Фото: EPA-EFE/SEDAT SUNA

Универзитетската клиника за гинекологија и акушерство во Скопје денеска ќе го одбележи 17 Ноември – Светскиот ден на предвреме родените бебиња.

По тој повод министерот за здравство Венко Филипче и директорката на Универзитетската клиника Викторија Јовановска ќе ги презентираат најновите статистички податоци за бројот на предвреме родените новороденчиња, процентот на смртност, како и достигнувањата направени изминатата година.

Извор: МИА

Видео на денот