Новата власт во битолскиот општински совет ја прескокна „Северна“ во свечените заклетви

Конститутивната седница на Советот на Општина Битола / фото: Општина Битола/Фејсбук

Советниците на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата, како и советниците од Левица, кои заедно ќе го сочинуваат новото мнозинство во Советот на Општина Битола, во свечените заклетви кои ги дадоа по верификацијата на нивните мандати, на крајот од заклетвата ја прескокнаа придавката Северна и наместо тоа рекоа Република Македонија, објави Битола њуз.

Истото го направи и новата претседателка на Советот на Општина Битола, Габриела Илиевска која ја кажа свечената заклетва без Северна, пишува порталот.

Опозициските советници на СДСМ и Коалиција при читање на свечената заклетва го кажале уставното име, Република Северна Македонија.