Никој не го знае вистинското име на Дорис Драговиќ: Ви го откриваме, иако пејачката го крие од јавноста долго време

Instagram
Instagram

Дорис Драговиќ е една од најпознатите пејачки од поранешна Југославија, а малкумина знаат дека во нејзината лична карта има сосема друго име.

Имено, вистинското име на пејачката која со децении ја освојуваше публиката со своите песни низ целиот регион, како што пренесуваат хрватските медиуми, е Доротеа Будимир.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Doris Dragović (@doris.dragovic)

Дорис со години зборуваше дека всушност е многу срамежлива, а статусот на „дива“ воопшто не и се допаѓа, но јасно е зошто го добила.

„Разбирам дека луѓето бараат некаков сопствен израз, бараат начин да изразат нешто што би можеле да го почувствуваат, а потоа понекогаш таквиот наслов ќе биде етикета, но она што е многу поважно за мене од истите тие луѓе е таа добра приказна, целата таа енергија, таа светлина што ми светнува без оглед колку и да сѐ оддалечени од мене“, изјавила Дорис во една прилика.

Видео на денот