На­мач­кај­те тиква на ли­цето

До­кол­ку сте ку­пи­ле по­го­ле­мо ко­ли­чес­тво тиква, ос­вен тоа што од неа мо­же­те да под­гот­ви­те од­ли­чен де­серт, но и глав­но ја­дење, сло­бод­но мо­же­те да ја ис­ко­рис­ти­те и за не­га на ко­жата.

Пот­реб­но е са­мо да зе­ме­те две су­пе­ни ла­жи­ци све­жа рен­да­на тиква и да ги из­ме­ша­те со по­ло­ви­на ла­жи­ца ци­мет во прав. Вак­ва­та сме­са на­мач­кај­те ја на ли­це­то и на де­кол­тето. Оста­ве­те да от­стои око­лу 10 ми­ну­ти и ис­чис­те­те се со мла­ка вода. По вак­ва­та по­ста­пка, на­мач­кај­те го ли­це­то со крем што се­кој­днев­но го ко­рис­тите. На ко­жа­та вед­наш ќе по­чув­ству­ва­те ос­ве­жу­вање.

До­колку, пак, са­ка­те на овој на­чин да го ос­ве­жи­те це­ло­то тело, во тој слу­чај пот­реб­ни ви се 20 ла­жи­ци тиква и две па­ку­ва­ња ци­мет во прав. Пос­та­пката е ис­та и препо­рач­ли­во е на овој на­чин ко­жа­та да ја ос­ве­жу­ва­те и по не­кол­ку­па­ти го­дишно.

Прочитајте и...  Сокот од нане ќе ви реши бројни здравствени проблеми

Прочитај повеќе

Како изгледа Хали Бери на плажа на 53 години? 300.000 лајкови доволно говорат за тоа! (ФОТО)

Слободен печат

Пронајдете партнер во еден од овие 3 хороскопски знаци: Секогаш ќе биде тука за вас!

Слободен печат

Упадна на венчавката и му довикуваше на младоженецот: „Носам твое дете“ (ВИДЕО)

Слободен печат

Венчавка како од бајките: Во Ровињ се ожени актерот Жарко Димоски! (ВИДЕО)

Васко Спасоски

Необјавениот албум на Дејвид Боуви наскоро пред слушателите

Слободен печат

Кај нас го правеа хомосексуалец, а само да ја видите неговата сопруга: Се сеќавате на Сакис Рувас!(ФОТО)

Васко Спасоски

Остави Коментар

Прочитај повеќе

Една од најубавите жени во светот во шестата деценија позираше прекриена само со пешкир: Ниту фризура, ниту грам шминка а изгледа како авион (ФОТО)

Слободен печат

Брена го жени најмладиот син: Виктор ги кажа сите детали за свадбата и неговата избраничка Сандра! (ФОТО)

Васко Спасоски

Антонио Бандерас позитивен на коронавирус: Се чувствувам малку поизморено од вообичаено

Слободен печат

Јелена Ѓоковиќ не може да закрепне од короната: Ноле е загрижен за здравјето на сопругата! (ФОТО)

Васко Спасоски

Практично, а совршено чисти: Направете ваша „тоалет бомба” од состојки кои СИГУРНО ги имате во кујната! (ВИДЕО)

Слободен печат

Емина многу млада останала без татко, па нејзината љубов кон мајка ѝ е посебна: Еве како изгледа таа! (ФОТО)

Васко Спасоски