Tag : храната

Здравје Магазин Магазин слајдер

Дали храната може да помогне во борбата со коронавирусот

Слободен печат
Откако почна ширењето на коронавирусот во светот, многубројни научници и нутриционисти постојано се обидуваат да изнајдат некоја врска помеѓу храната и вирусот. Обидите од нивна...
Магазин Магазин слајдер Семејство Храна

Олеснете си го животот – Генијални трикови за брзо и ефикасно лупење на храната! (ВИДЕО)

Слободен печат
Овие вредни трикови значително ќе ви ја олеснат подоготвката на храна и ќе ви заштедат многу време – задолжително погледнете ги! Толку време поминуваме во...
Магазин Магазин слајдер Храна

Домаќински муабети: Трикови кои мора да ги знае секоја домаќинка – Како правилно да ја солиме храната?

Слободен печат
Иако поголемиот дел од луѓето мислат дека зачинувањето на храната, особено солењето е едноставен процес, при кој не постои можност да се згреши, сепак тоа...
Здравје Магазин Магазин слајдер

Храната во конзерви трае долго, но мора да внимавате

Слободен печат
Создавањето резерви храна е неизбежен дел од секоја кризна ситуација, па така и во овој период, за време на пандемијата на коронавирусот, многумина се снабдија...
Ви Препорачуваме Забава Магазин

Снимила како ресторанот ја „подготвува“ храната па ДОБИЛА ОТКАЗ: Вака се готви во СЕКОЈ ФАСТ-ФУД (ВИДЕО)

Слободен печат
Една вработена во американскиот ресторан „Panera Bread” на интернет објави видео во кое прикажува како кај нив се подготвуваат макарони со сирење. Откако снимката стана...
Магазин Семејство

Ни­ко­гаш не миј­те го тав­че­то за под­го­тов­ка на хра­на­та вед­наш по ја­дење

Слободен печат
Иа­ко мно­гу­ми­на се оби­ду­ва­ат хи­ги­е­на­та во сво­јот дом да ја од­ржу­ва­ат на нај­ви­со­ко ниво, се­пак избег­ну­вај­те тав­че­то во кое сте под­гот­ву­ва­ле хра­на или пак чи­ни­и­те...
Еспресо Жена Магазин Убавина

На­мач­кај­те тиква на ли­цето

Слободен печат
До­кол­ку сте ку­пи­ле по­го­ле­мо ко­ли­чес­тво тиква, ос­вен тоа што од неа мо­же­те да под­гот­ви­те од­ли­чен де­серт, но и глав­но ја­дење, сло­бод­но мо­же­те да ја ис­ко­рис­ти­те...
Магазин Семејство

Новите истражувања покажаа: Развојот на интелигенцијата кај децата зависи и од оваа важна работа!

Слободен печат
Новото истражување на универзитет во Финска покажало дека здравата исхрана влијае на нивото на интелигенција кај децата. Истражувањето покажа дека детската диета влијае за подобро...
Здравје Магазин

Хемикалиите од амбалажата во која стои храната СЕРИОЗНО ШТЕТНИ по здравјето

Слободен печат
Забрзаниот начин на живот ги принуди луѓето секојдневно да консумираат храна од разновидна амбалажа која е направена од широк спектар синтетички хемикалии. Со тек на...