Мажи ова е првата работа која жените ја забележуваат кај вас и нема шанси да им се провлече!

принтскрин

Станува збор за нешто што никако не можете да го сокриете…

Која е првата работа која една жена ќе ја забележи кај мажот? Дали се тоа очите, прстите или неговите чевли?

Ништо од наведеното!

Резултатите од британската страница за запознавање Match.com покажува дека и мажите и жените прво ја гледаат оваа работа при запознавањето – НАСМЕВКАТА!

Дури 71 процент од жените изјавиле дека првата работа која ја забележуваат кај еден маж е неговата насмевка, а дури 58 проценти од мажите на прво место исто така ја издвоиле насмевката.

– Грижата за забите е добар показател на здравјето. Здравјето на забите не е само работа на чистотата, станува збор и за почитување на себе и се околу нас – истакна Хелен Фишер, авторка на студијата.

Резултатите исто така покажаа дека важен фактор за привлечноста има и комбинацијата од факторите – коса, нокти, тетоважи и чувства.

Видео на денот