• која

Димитров – Која: Почетокот на пристапните преговори неопходен импулс за спроведување на реформите

Вицепремиерот задолжен за европски прашања Никола Димитров денеска имаше средба со шефот на Мисијата на ОБСЕ во Северна Македонија, амбасадорот Клеменс Која, на која било разговарано за тековните состојби и приоритетите во процесот на демократизација и европеизација на македонското општество. Посебен фокус бил ставен на областите каде ОБСЕ активно и во континуитет обезбедува поддршка како …

Димитров – Која: Почетокот на пристапните преговори неопходен импулс за спроведување на реформите Read More »