Малото кученце со големо име е вистински заштитник на украинските војници: Тој е нашиот чувар!

Кученцето Рамбо/Принтскрин/Јутуб
Кученцето Рамбо/Принтскрин/Јутуб

Малечкото кученце со име Рамбо е вистински вирален хит деновиве, откако на Твитер мрежата беше споделено видео во кое ова кутре е „рамо до рамо“ во првата линија на одбрана со украинската војска.

Во видеото, самите војници кои одговараат на прашањата за Рамбо, велат дека тој е нивен чувар и многу им помага да слушнат ако некој непознат се приближи.

„Тој е нашиот заштитник, така ли е, Рамбо? – вели еден од војниците.

Во прилогот на „Freedom News“,  војниците објаснуваат како го пронашле, дека бил малечок колку да го собере во една дланка, но го задржале и покрај него имаат уште две кутриња, кои главно се врткаат во кујната.

„Тој е обезбедување, тоа му е работа“ – вели војникот. Тој е пес чувар, и многу добро слуша ако некој непознат се приближи.“

Рамбо покрај својата улога на заштитник, им помага на војниците во одржување на расположението во мрачните и тешки воени услови.

Видео на денот