Извештајот на ЕК во „Седма Сила“: Сите „за“, Мицкоски против

Извештајот на Европската комисија за напредокот и реформите што Македонија ги прави на патот кон ЕУ, за добивање датум за почеток на преговори, беше една од темите на разговор во дебатата „Седма сила“ на „Утрински брифинг“ на „Слободна ТВ“.

Заклучокот на експертите е дека добивме исклучително позитивен извештај. Дали ваквиот однос кон Македонија и реформите е предност за добивање датум, на оваа тема говорат гостите во „Седма сила“ со Љубиша Николовски, новинарите Тамара Грначоровска и Борјан Јовановски.

Видео на денот