И тераса може да се претвори во цветна бајка: Моето мало терасиче е моето цветно дворче!

Фото: Приватна архива

Денес разговараме на цветна тема со госпоѓа Мирјана Попгеоргиева, економистка по професија, пензионерка.

Мирјана е среќна, весела и комуникативна жена, која сака луѓе, цвеќиња и позитивни мисли. Таква е, весела, и нејзината тераса.

приватна архива

Терасата на Мирјана од само 5 метри квадратни е пример дека со љубов секој простор, дури и ако е помал, може да се претвори во бајка. Се согласува дека предноста на поголем простор е во тоа што може да се засадат повеќе цвеќиња, но вели дека нејзиното дворче се наоѓа на нејзината тераса.

Со одгледување и нега на цвеќиња се занимава речиси 20 години, но тоа го прави за лично задоволство, а не за бизнис.

-Дневно на цвеќињата им посветувам околу еден ипол час. Понекогаш за негата на цвеќето ми помага и сопругот, ни открива Мирјана.

Мирјана се согласува дека на цвеќето треба ѝ да му се зборува, но и да му се восхитуваш!

-Порано имав многу салонски цвеќиња и секое утро им зборував…

Целиот текст прочитајте го ТУКА.
Извор: Еспресо.мк.

Видео на денот