ФОТО+РЕЦЕПТ | Шеф Бранко Попоски предлага: Печени пиперки со лук
Сезоната на зимници е во тек. А на наше задоволство и чест, страничките на еспресо.мк ги разубавува и популарниот шеф Бранко Попоски, познат под псевдонимот „Готвиме со Бранко“ („Cooking with Branko“). Овој врвен готвач, гастроном и љубител на кулинарството денес ни предлага рецепт за печени пиперки со лук.
- 5 килограми пиперки
- 100 милилитри вински оцет
- 3 главици лук (ситно сецкан)
- 120 милилитри масло за јадење
- сол по вкус
- бибер во зрно по вкус
Подготовка:
ПИПЕРКИТЕ НЕ ТРЕБА ДА ГИ ПРИТИСКАТЕ КОГА ГИ СТАВАТЕ ВО ТЕГЛА. ВНИМАВАЈТЕ, ТЕГЛАТА ДА БИЛЕ ДВА ПРСТА ПРАЗНА.