ФОТО | 30 години подоцна: Бебето од омотот на „Нирвана“ го тужи бендот за порнографија

Фото: Instagram

Спенсер Елден, бебето од насловната страница на албумот на Нирвана насловен „Nevermind“, сега има 30 години и ги тужеше членовите на бендот.

Спенсер Елден на своја четиримесечна возраст се појави на насловната страница на култниот албум на Нирвана „Nevermind“ од 1991 година. Во интервју за „The Guardian“ во 2015 година, тој изјави дека неговите родители добиле само 200 долари за фотографијата.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gavin Crabtree (@melvin_wakes)

„Можеби имам еден од најпознатите пениси во музичката индустрија, но луѓето не го знаат тоа кога ќе ме видат“, рече тој во таа прилика. Една година подоцна, тој реши да ја пресоздаде познатата фотографија во базенот со британскиот фотограф Џон Чапл.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JOHN CHAPPLE (@johnchapple)

Сепак, се чини дека Спенсер сè уште мисли дека фотографијата била „проблематична“. „TMZ“ неодамна објави документи од новата тужба, во која Елден го тужи бендот и имотот на Курт Кобејн.

Имено, тој тврди дека не можел да се согласи неговата фотографија да се користи како насловна страница на албумот бидејќи имал само четири месеци и дека ниту неговите законски старатели не се согласиле на тоа. Според документите, Елден верува дека фотографијата е всушност детска порнографија.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JOHN CHAPPLE (@johnchapple)

Тој додаде дека бендот наводно ветил дека ќе стави налепница над неговиот полов орган, но тоа никогаш не е додадено на корицата на албумот.

Видео на денот