Зголемено нивото на Дојранско Езеро

Фото: Википедиа

Зголемување на нивото е измерено и на Дојранското, како и на Охридското Езеро, додека Преспанското покажува налаување.

Нивоата на повеќето реки во земјава се околу просекот за март. Речиси двојно пониски се само на Сатеска кај Ботун и на Лепенец кај Скопје.

Според денешните хидролошки мерења, извесни покачување се забележани на Вардар кај Демир Капија, Пчиња кај Пелинце и Струмица кај Ново Село.

Зголемување на нивото е измерено и на Дојранското, како и на Охридското Езеро, додека Преспанското покажува налаување.

Видео на денот