ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО: Опиле кокошка во близина на Биоград па ја мачеле и клоцале како фудбалска топка

Брутална „забава“ се одржа во Градската сала на Општина Полаша, недалеку од Биоград во северна Далмација, каде главниот настан беше тортура врз кокошки, пренесува Задарски.хр.

Забавата, според тоа, се одржа во затворен простор, во општинската сала, каде што славеничките со себе донесоа кокошка.

Насилниците прво, пишува Задарски, кокошката ја опиле со пиво, а потоа го пуштиле сиротото животно да трча, удирајќи го како да е фудбалска топка … Тие исто така го удриле и го малтретирале.

Не е познато по која пригода се одржала забавата или кој сè бил присутен на истата. Само може да се види дека некои од присутните мажи имаат тренерки на Фудбалскиот клуб Полажа.

„Имаме информации, спроведуваме истраги за да ги утврдиме сите околности на настанот. По завршувањето на истрагата, ќе ја информираме јавноста за собраните информации“, изјави за Индекс портпаролот на полициската администрација во Задар, Ивана Грбин.

Индекс се обиде да добие повеќе информации за овој настан, но ниту градоначалникот Томислав Пртењаша ниту некој друг од општината не одговорил. На повиците не одговорил ниту некој од Фудбалскиот клуб Полаша.

Видео на денот