ВИДЕО | Разговор со Али Февзи, бербер: Еден миг го менува животот!

Фото: Привватна архива

Али Февзи е Турчин кој живее во Македонија. Како бербер работел во Виена, а животот го научил дека еден миг го менува животот, дали на добро или на лошо.

До 2009-та година живеел во Скопје, каде работел во берберницата која ја наследил од својот татко. Еден ден заминал во Виена на гости кај братучед, па почнал да работи во тамошна берберница. Да остане го натерал ….

Целиот текст и видеото погледнете ги ТУКА.
Извор: Еспресо.мк

 

Видео на денот