ВИДЕО I Предизборен скандал во Албанија: Полицијата пронајде купчиња со пари за купување гласови во автомобил во Макелара

Ситуацијата во Макелара од Дебар продолжува да биде напната. Таму претставници на Демократската партија блокираа автомобил бидејќи тие тврдат дека се делат пари во замена за гласови.

На видеата објавени на социјалните мрежи се слуша како граѓаните велат: „Еве ги парите“. По притисокот на претставниците на ДП, блокираните лица излегоа од автомобилот.

Според видеото снимено во живо од Луан Хака, кандидатот за заменик на Демократската партија во Макелара од Дебар, тие го покажуваат моментот кога полицијата ги фотографира купчињата покрај кои се поставени броевите на доказите.

Автомобилот денес го запре структурата за заштита на гласовите на Демократската партија, која не дозволуваше луѓето да го напуштат автомобилот без да дојде полицијата.

ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО I Не запира крвопролевањето во Албанија: Партиски активист Еди Рама убиен четири дена пред изборите

Во присуство на полицијата, возачот и сопатникот биле проверени од симпатизерите на опозицијата за докази кои помагаат да се расветли овој случај.

Видео на денот