Виц на денот: Униформа

Виц на денот
Виц на денот / Фото: Архива на „Слободен печат“

Се враќа полицаец од работа доцна вечерта, ја соблекува униформата и таман тргнува кон спалната, жена му нежно му вели:
– Злато, ако ме сакаш, оди до тобакото, купи едно шише вино да пивнеме и ќе ти покажам чудесии во спалната…
Ја облекол тој пак униформата, оди во продавницата, а продавачот го прашува:
– Комшо, абе ти да не си ја сменил работата?
– Не бе, зошто?
– Па што си ја облекол таа пожарникарска униформа?!

Видео на денот