Три олтајмери се украдени за време на рели во Италија

Традиционалниот митинг на олдтајмери ​​од Бреша до Рим и назад се одржа во Италија по 39-ти пат, со учество на повеќе од 370 атрактивни автомобили. За време на трката, три „порше 911“ беа украдени од центарот на Бреша.

Сенката на овој настан беше фрлена од фактот дека за време на трката крадците не седеа со скрстени раце. Во текот на неделата, од центарот на Бреша беа украдени дури три идентични модели на автомобили „Порше 911“ од 80-тите години на минатиот век.

Полицијата трага по сторителите, а се претпоставува дека станува збор за специјализирана банда крадци, бидејќи ова е модел кој е многу ценет меѓу колекционерите.

Видео на денот