Светски рекорд на Кинезот Ши

EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

Жијонг Ши уште еднаш потврди дека и најдобар во категоријата со 73 килограми во кревање тегови.
Кинезот на убедлив начин го освои златниот медал, подигна вкупно 364 килограми, со што го поправи сопствениот светски рекорд во оваа категорија.

Сребрениот медал го освои натпреварувачот од Венецуела, Перни Мајора со крена 346 килограми, дури 18 килограми помалку од шампионот Ши. Бронзениот медал му припадна на Рахмат Абдулах од Индонезија кој подигна вкупно 342 килограми.

Видео на денот