• кревање тегови

Светски рекорд на Кинезот Ши

Жијонг Ши уште еднаш потврди дека и најдобар во категоријата со 73 килограми во кревање тегови. Кинезот на убедлив начин го освои златниот медал, подигна вкупно 364 килограми, со што го поправи сопствениот светски рекорд во оваа категорија. Сребрениот медал го освои натпреварувачот од Венецуела, Перни Мајора со крена 346 килограми, дури 18 килограми помалку …

Светски рекорд на Кинезот Ши Read More »