Србин и Унгарка продавале лажен накит во Шпанија

Српски државјанин на возраст од 45 години и 31-годишна Унгарка се уапсени во Фуенгирола, Шпанија, под сомнение дека измамиле човек за 20.000 евра на коj му продале лажен накит.

Србинот и Унгарката на купувачот му продале две златни ланчиња и скап часовник.

Мажот пријавил во полиција дека купил накит и часовник, за кој подоцна дознал дека се лажни. Како што објаснила жртвата, од измамниците добил извесна придружна документација и писмо за автентичност на часовникот од Австралија.

Видео на денот