Рецепт за посен чипс од јаболка: Уживајте во здравите грицки!

Фото: - / Digifoodstock / Profimedia

Чипсот од јаболка е посна и здрава закуска во која можете да уживате без грижа на совест. Најважно е да знаете дека сте го направиле сами, а не е полн со нездрави состојки за да го одржувате свеж.

Состојки:

– 2 јаболка
– масло
– 1 лажичка цимет

Фото: Mykola Lunov / Alamy / Alamy / Profimedia

Подготовка:

За да подготвите посен чипс од јаболка, прво загрејте ја рерната на 180 степени. Обложете плех со хартија за печење. Јаболката исечкајте ги на парчиња со дебелина од 3 до 6 мм.

Наредете ги јаболката на плехот. Парчињата премачкајте ги со масло, а потоа посипете ги со цимет.

Печете 30 минути, вртејќи ги парчињата, додека не поруменат. Оставете го чипсот да се излади на собна температура. Уживајте во посниот чипс од јаболка!

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ

Видео на денот