Професор Бојаџиев: Начинот на кој што ќе функционираат организациите после пандемијата ќе биде сосема различен

проф. д-р Марјан Бојаџиев, МИТ/Фото: Слободен печат

Ние сме посебно горди што 16 пат ја оддржуваме традициналната конференција за проширување на Европа, што е за нас посебно значајно и се разгледуваат различни аспекти кои што се релевантни за Европа. 2010-2011 имавме 2 конференции поврзани на големата финансиска криза. Сега оваа конференција ни е посветена на здравствената, изјави во Утрински брифинг проф. д-р Марјан Бојаџиев од Американскиот универзитет.

-До сега сме имале учесници од три континенти -САД, Европа, Азија, професори од преку 28 земји, преку 350 научни трудови кои што секоја година на крајот од конференцијата, Меѓународен уредувачки одбор ги селектира и дел од нив ги објавува во посебен Зборник, додаде Бојаџиев.

Целиот разговор погледнете го во видеото:

Видео на денот