МНР: Објавени имињата на преживеаните во автобуската трагедија во Бугарија

Запалениот македонски автобус во Бугарија
Запалениот македонски автобус во Бугарија/ Фото EPA-EFE/VASSIL DONEV

Министерството за надворешни работи на Република Северна Македонија доби официјална потврда од надлежните институции на Република Бугарија за седум повредени патници во автобуската несреќа на автопатот „Струма“, близу Софија.

Подолу го споделуваме списокот на повредените патници, кои се наоѓаат во добра здравствена состојба, и во моментов се хоспитализирани во софиската државна болница „Пирогов“.

1. Ебип Пајазитовски (24.9.1972), државјанин на Северна Македонија
2. Ѓула Јашаровска (16.6.1972), државјанин на Северна Македонија
3. Зулејха Јашаровска (12.5.2005), државјанин на Северна Македонија
4. Минир Јашаровски (6.1.1971), државјанин на Северна Македонија
5. Медина Љутвиј (21.5.1996), државјанин на Северна Македонија
6. Љуљзим Сулејмани (4.5.1995), државјанин на Србија
7. Орхан Алити (12.4.1976), државјанин на Белгија

ФОТО+ВИДЕО | ВО ЖИВО: Сите информации за тешката сообраќајна несреќа во Бугарија

Видео на денот