16.8 C
Скопје

Конкурс за плакат: Дизајн на Катја Штркова ќе го најавува „Здраво млади“

Тимот на МКЦ ги објави резултатите од конкурсот за дизајн на плакат за Фестивалот на нова музика „Здраво млади“ во 2021 година. На конкурсот пристигнале повеќе од 100 дизајни од 94 дизајнери. Првата награда, за официјален дизајн на 11. издание на „Здраво млади“, е доделена на дизајнот на Катја Штркова, втората награда на Воскресија Андреевска и третата на Весна Аранѓеловиќ.

Дизајн на Катја Штркова (прва награда)
Дизајн на Воскресија Андреевска (втора награда)
Дизајн на Весна Аранѓеловиќ (трета награда)

Одржувањето на музичкиот фестивал „Здраво млади“ е закажано за 26 и 27 август 2021 година.

(Текстот е објавен во „Културен печат“ број 75, во печатеното издание на „Слободен печат“ на 3-4 април 2021)

Поврзани вести

Интервју со Јане Чаловски: Независниот културен сектор е уморен од празни ветувања

Тони Димков

Разговор со Александра Јуруковска: Надежта секогаш ми ја крепат само непоправливите ентузијасти

Тони Димков

Совршенство на звукот: Брендот „Теохаров“ ќе произведе звучници со потпис на Влатко Стефановски

Тони Димков

Танц-фест 2021: Чекор понатаму за современиот танц

Тони Димков

Фондација „Небрегово“: Чествување на Блаже Конески во Општина Аеродром

Тони Димков

Критички филмски гест на фестивалот за феминистичка култура „Прво па женско #9“

Тони Димков

Остави Коментар