18 C
Скопје

Tag : здраво млади

Вести Култура

ЗДРАВО МЛАДИ по 11-ти пат во МКЦ!

Слободен печат
Оваа година публиката има шанса да ја ужива фестивалската магија во 2 дена при крајот на август! Првата најава стигнува денес директно од Стокхолм, Шведска...
Културен печат

Конкурс за плакат: Дизајн на Катја Штркова ќе го најавува „Здраво млади“

Тони Димков
Тимот на МКЦ ги објави резултатите од конкурсот за дизајн на плакат за Фестивалот на нова музика „Здраво млади“ во 2021 година. На конкурсот пристигнале...
Културен печат

Фестивал на нова музика: Релаксирано издание на „Здраво млади“

Тони Димков
Фестивалот на нова музика „Здраво млади“ своето јубилејно 10-то издание го одржа во навистина посебен амбиент во Парк МКЦ. Кризната ситуација со коронавирусот создаде идеална...
Културен печат

Фестивал на нова музика: Јубилејно 10-то издание на „Здраво млади“

Тони Димков
Појавувајќи се скромно и срамежливо на почетокот од декадата, која е веќе зад нас, „Здраво млади“ израсна во фестивал етаблиран и респектиран на Балканот и...
Вести Култура

Данските легенди на инди-рок сцената – Efterklang, пристигнуваат во Скопје!

Слободен печат
Фестивалот кој веќе една декада го става Скопје на мапата на светските прогресивни музички случувања почнува со припреми за јубилејното 10-то издание.  Изминативе 9 лета...
Вести Култура

„Здраво млади“ закажан за 31 август, во паркот зад МКЦ

Деветтото издание на ЗДРАВО МЛАДИ е закажано за точно еден месец од денес, на 31 август во паркот популарно наречен „кај Бомбата”, паркот позади МКЦ!...