13 C
Скопје

Tag : мкц

Вести Култура

ЗДРАВО МЛАДИ по 11-ти пат во МКЦ!

Слободен печат
Оваа година публиката има шанса да ја ужива фестивалската магија во 2 дена при крајот на август! Првата најава стигнува денес директно од Стокхолм, Шведска...
Културен печат

Изложба во МКЦ: Проширено поле на графичката уметност

Тони Димков
Групната изложба на младите графички автори Ана Трајковска, Душан Стефановски, Ивана Секулоска и Јован Јосифовски, со едноставен наслов „Изложба“, официјално ја отвори годишната програма од...
Културен печат

Излезе „Културен печат“ број 77 во весникот „Слободен печат“

Тони Димков
КУЛТУРЕН ПЕЧАТ број 77, во печатеното издание на „Слободен печат“ (17-18.04.2021), го отвораме со фотографии на дела од „Изложба“ во МКЦ, а меѓу содржините има:...
Вести Култура

Гледај.мк: Објавен повик за работилници за филмска критика

Слободен печат
Гледај.мк, во соработка со Europe House Skopje, организира две викенд работилници за филмска критика (17-18 април и 15-16 мај, 2021 година). Работилниците ќе се одвиваат...
Културен печат

Монографска изложба „Помеѓу зборот и сонот“ на Наташа Андонова

Тони Димков
Во рамките на Европскиот ден на уметничка креативност од проектот „КреАрт“, во организација на Музеј на Град Скопје и Град Скопје, а како дел од...
Културен печат

МКЦ стана членка на „Liveurope“, најреномираната мрежа на концертни сали во Европа

Тони Димков
Европската музичка мрежа „Liveurope“ е создадена со цел соработка на култни музички центри што работат заедно за да ја зајакнат различноста на европската музичка сцена,...
Културен печат

Конкурс за плакат: Дизајн на Катја Штркова ќе го најавува „Здраво млади“

Тони Димков
Тимот на МКЦ ги објави резултатите од конкурсот за дизајн на плакат за Фестивалот на нова музика „Здраво млади“ во 2021 година. На конкурсот пристигнале...
Културен печат

Излезе „Културен печат“ број 75 во весникот „Слободен печат“

Тони Димков
КУЛТУРЕН ПЕЧАТ број 75, во печатеното издание на „Слободен печат“ (3-4.04.2021), го отвораме со фотографии на Скопје снимени со дрон од проект на визуелниот уметник...
Културен печат

МКЦ ги објави селектираните автори и проекти за ликовната програма во 2021 година

Тони Димков
Младинскиот културен центар во Скопје ги објави проектите што ќе бидат дел од Ликовната програма на центарот во 2021 година, откако комисијата ги разгледала сите...
Вести Култура

„Вечери на женските права” по повод Меѓународниот ден на жената

Слободен печат
Од денеска до 8 март, но и текот на месец мај ќе се организира дванаесетото издание на настанот „Вечерите на женски права”, кој нуди алтернатива...