6 C
Скопје

Изложбата „Фотомедија 2020“ во „Мала станица“ може да се посети до 30 ноември

Биеналната изложба на фотографија „Фотомедија 2020“ во своето 17-то издание донесе повеќе од 650 фотографии на автори од целиот свет. Дваесетина од нив се закитија со награди, а тука издвојуваме три од наградените автори.

Најдобар автор и добитник на Златен медал од ФИАП за колекција е Антон Тратник од Словенија, авторот Ален Ликари од Франција ја доби наградата на Град Скопје и Златен медал за колекција од ФСМ, додека Естер Епштајн од Израел доби Златен медал од ФИАП во поединечната селекција.

Антон Тратник, Словенија
Ален Ликари, Франција
Естер Епштајн, Израел

Изложбата „Фотомедија 2020“ е поставена во „Мала станица“ при Националната галерија на РСМ, каде што се изложени сите наградени фотографии, беше отворена на 10 ноември и ќе може да се посети до 30 ноември. Организатор на изложбата е фотоклубот „Елема“.

Прочитајте и...  Репортажни записи: „Непозната Македонија“ на Васко Марковски

(Текстот е објавен во „Културен печат“ број 56, во печатеното издание на „Слободен печат“ на 14-15 ноември 2020)

Поврзани вести

Репортажни записи: „Непозната Македонија“ на Васко Марковски

Тони Димков

Стихозбирка „Компјутерска поезија“: Игра со конвенционалното на Славчо Ковилоски

Тони Димков

Нова книга: „Далеку, а блиску“ од Владимир Мартиновски

Тони Димков

Книжевно списание: Педесеттиот број на списанието „Синтези“ целосно е посветен на Блаже Конески

Тони Димков

ДПМ: Плакета „Даница Ручигај“ за поетесата Билјана Станковска

Тони Димков

Фантастичен концерт на Симон Трпчески и пријателите

Тони Димков

Остави Коментар