ФОТО | 5 најпопуларни собни билки на Инстаграм: Лесни за одржување, изгледаат одлично во секој ентериер!

Фото: Инстаграм

Многумина од нас нетрпеливо чекаат да пројде зимата со цел да започнат со најразличните активности поврзани за своите билки…

Од пресадување, садење и купување на нови – пролетта која сите ја чекаме е идеална за тоа. По зимскиот период на сите ваши билки ќе им биде потребно освежување, потпора и обновување.

Инстаграм одамна наметнува трендови во многу нешта и аспекти од нашиот живот, а тоа сега важи и за собните билки. Ова се топ пет најпопуларните билки кои ги среќаваме на Инстаграм, кај познатите, кај дизајнерите, кај инфлуенсерите и сл.

Доколку ги немате, следните фотографии можеби ќе ве инспирираат да си набавите некое од нив…

Фикус

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joshua Henry (@206monstera)

Пилеа

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yushan (@mypeacefulmoment)

Монстера

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ocean (@arum_ocean)

Living stones

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pilea Living (@pilea.living)

Точкаста бегонија

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yushan (@mypeacefulmoment)

Видео на денот