Директорот на судска медицина: Видов 44 целосни тела и делови од тело

Александар Станков, директор на судска медицина
Александар Станков, директор на судска медицина

Директорот на институтот за судска медицина доктор Александар Станков во телефонска изјава за „Слободен печат“ вели дека завршени се 44 обдукции на целосни тела, но и делови од тело, за кои со понатамошна ДНК анализа ќе се утврди дали припаѓаат на 44-те лица или се дел од 45-то тело.

Бугарското обвинителство изјави дека на местото на трагедијата се пронајдени 44 тела, а дека 8 лица с еспасиле од несреќата.

Можно е некој од туристите да се качил на територијата на Бугарија во некој од другите автобуси на туристичката група и затоа патниците се еден помалку, изјави шефот на тимот истражители што го истражува случајот Маријан Маринов.

Според него, има сведоштва од бензинската пумпа каде одмарале автобусите, дека патниците биле разменети во возила.

Видео на денот