ВИДЕО: Жесток напад врз Харков, Русите стрелаат врз градот со сите оружја

Фото: илустрација/Твитер

Руските сили вечерва вршат силен напад со артилерија и воздушни ракетни удари врз вториот по големина град во Украина, Харков. Граѓаните преку социјалните мрежи известуваат дека целиот град е во мрак, додека од сите страни одекнуваат силни експлозии од повеќе видови оружја.

На социјалните мрежи се појавуваат снимки од вечерашното бомбардирање:

Еден од оние кои објавија снимки од нападот врз Харков е и поранешниот украински амбасадор во Виена, Олександар Шерба, Тој на Твитер објави видео на кое се гледа силината на рускиот напад врз градот со околу 1,4 милиони жители.

Видео на денот