• харков

Остин: Напредувањето на руските војници забави во регионот Харков

Напредувањето на Русија во регионот Харков забавува, а линијата на фронтот се стабилизира откако некои сојузници ги укинаа ограничувањата за употребата на донираните оружја од Киев за напади врз цели на руска територија, изјави американскиот секретар за одбрана Лојд Остин. „Она што го гледам е забавување на напредувањето на Русите и стабилизирање на тој дел …

Остин: Напредувањето на руските војници забави во регионот Харков Read More »