ВИДЕО | Позитива на денот: Било куче-скитник, а сега јаде во најдобрите ресторани

Фото: Инстаграм

Попај е преслатко куче кое е вистинска ѕвездичка на социјалните мрежи, каде има повеќе од 400 илјади следбеници. Иако денес живее удобен живот и јаде во најдобрите ресторани, тоа порано живеело поинаков живот – било куче-скитник.

Имено, неговата сопственичка Ајви го пронашла на улиците во Лос Анџелес и решила да го вдоми.

„Една од моите пријателки ми предложи да му направам профил на Инстаграм бидејќи е многу сладок. Ние две постојано излегуваме заедно и ја фотографираме храната во рестораните, а со текот на времето ни се придружи и Попај. Веднаш сфативме дека тој е многу воспитан и дека се однесува примерно. Му даваме парчиња храна што може да ги јаде, а со мене носам и торбичка со неговите омилени грицки во случај да огладне“, раскажала Ајви.

Попај сега ужива во животот, сака да оди во ресторани и хотели погодни за домашни миленици, а неговите фотографии се вистински хит на Инстаграм.

Видео на денот