17.8 C
Скопје

ВИДЕО | Д-р Митов: Потребно е градење свест за позитивната страна од донаторството и трансплантацијата

Мора многу внимателно да се гради дискусијата околу темата на донирањето и трансплантацијата. Има една линија на една голема стратегија која што снаоѓа некого и во таа консталација треба многу деликатно да се гради разговорот. Важно е да се истакне, кога зборуваме за трансплантациите дека не треба дискусија да се отвори во правец за или против, туку да се отвори дебата од правец – кои се сите тие придобивки и што се може да се направи и државата да воспостави систем на помош на семејствата, заради тоа што за жал човекот не може да се врати, но може да се помогне на нов човек и може да се помогне на семјството. Загубата не може да се надокнади, но општеството симболично да покаже дека се оддолжува кон тие луѓе, изјави во Утрински брифинг Д-р Александар Митов.

Градењето свест за позитивната страна од донаторството и трансплантацијата, разговор со Д-р Митов:

Поврзани вести

Шведскиот премиер соочен со гласање за недоверба

Слободен печат

Папата повика на воспоставување хуманитарни коридори во Мјанмар

Слободен печат

ФОТО | Црн Дрим во Струга стана син

Слободен печат

Две лица загинаа во соoбраќајка на патот Штип-Крупиште

Слободен печат

Трагедија на Паличко Езеро: Се удавил маж, телото сѐ уште не е пронајдено

Слободен печат

Локализиран е пожарот во близина на „Слобода“, нема повредени

Слободен печат

Остави Коментар