Виц на денот: Облог

Виц на денот
фото Архива

Богат француски производител на вино дошол во некое кафанче во Кавадарци и ставил 5000 евра на масата и рекол:
– Кој може на екс да испие 5 литри вино ќе ги добие парите.
– Јас, рекол Трпе, само да ме почекате 30 минути.
Французинот се согласил. По 30 минути се враќа Трпе и за 20 секунди испил 5 литри вино.
Французинот му ги дал парите и го прашал зошто чекал 30 минути за да ги испие 5-те литри вино:
– Пааа…бев до дома да видам дали стварно можам, за да не се брукам пред пријателите.

Видео на денот