Уaпceн Седат Пекер: Кoнтpoвepзниoт бизниcмeн co македонски пacoш бил пpивeдeн вo Дубаи

Седат Пекер

Турскиот новинар Алишер Делек објави дека Седат Пекер, контроверзниот бизнисмен кој поседува македонски пасош, бил уапсен во Дубаи.

– Полицијата на ОАЕ го спроведе Седат Пекер надвор од неговата резиденција во Дубаи, стои во објавата на новинарот Алишер Делек.

Пекер е меѓу оние кои добиле македонски пасош со лажен идентитет на граѓанин од Скопје по име Џадин Адемовски во аферата што ја обелодени опозициската ВМРО-ДПМНЕ.

 

 

Видео на денот