Токио се откажува од Олимписките игри?

фото: твитер

Организаторот на Летните Олимписки игри се сомнева дека Токио и наредната година ќе биде домаќин…

Претседателот на организацискиот комитет на Олимписките игри, Јоширо Мори е скептичен за идржување на Игрите и наредната година.

ЛОИ требаше да се одржат ова лето во Токио, но поради пандмеијата на коронавирусот, тие се одложени за наредното лето. Новиот датум за одржување на Игрите е 23 јули-8 август 2021 година, но Мори не е сигурен дека и тогаш би се одржале игрите.

– Доколку Игрите не се одржат наредното лето од 23 јули до 8 август, а и тој датум е под знак прашање, тогаш ЛОИ ќе бидат откажани. Токио нема да биде домаќин – изјави Мори во интервју за „Никан Спорт“.

Оваа изјава на првиот човек на организацискиот одбор е резултат на истражувањето на водечките јапонски инфектолози.

Видео на денот