• олимписки игри

Дури 40 земји би можеле да ги бојкотираат ЛОИ Париз 2024

Дури 40 земји би можеле да ги бојкотираат ЛОИ 2024 Париз, што ќе го направи целиот настан бесмислен, изјави полскиот министер за спорт и туризам Камил Бортничук. За ова јавува Би-Би-Си. Изјавата следуваше откако Полска, Литванија, Естонија и Летонија заеднички го отфрлија планот на Интернационалниот олимписки комитет (ИОК) да им дозволи на Русите и Белорусите …

Дури 40 земји би можеле да ги бојкотираат ЛОИ Париз 2024 Read More »