• Токио

Основачот на Алибаба се крие во Токио?

Кинескиот милијадер Џек Ма, заедно со соето семејство е засолнет во Токио, Јапонија, во екот на протестите кои ја зафатија Кина. Тој одамна не е во центарот на вниманието, откако пред две години јавно го критикуваше пристапот што кинеската власт го има во поглед на регулацијата на технолошките компании. Во повеќе кинески градови илјадници луѓе …

Основачот на Алибаба се крие во Токио? Read More »