• жан митрев

Совети од Клиника „Жан Митрев“: Миоми во матка – симптоми и третман

Се проценува дека четири од пет жени на возраст меѓу 30 и 50 години може да имаат миоми на матката т.н утерински фиброиди. Во повеќето случаи тоа се бенигни тумори што не предизвикуваат симптоми, но повеќе од една третина од пациентите може да претрпат обилно крвавење за време на менструацијата, абдоминална болка, непријатност при сексуален …

Совети од Клиника „Жан Митрев“: Миоми во матка – симптоми и третман Read More »