задолжување Archives - Слободен печат

Tag : задолжување

Вести Регион Слајдер

Земјотресот ја принудува албанската Влада да се задолжи за 560 милиони евра

Слободен печат
Албанската Влада во мај ќе издаде еврообврзница на меѓународниот пазар со што ќе ја задолжи државата за 560 милиони евра, јави телевизија Клан. Истиот извор...
Вести Свет

СПРЕЧУВАЊЕ НА ЗАДОЛЖУВАЊЕТО: Велика Британија ќе забрани користење кредитни картички при обложување

Слободен печат
Од 14 април во Велика Британија стапува во сила забраната за користење кредитни картички при обложување, со цел да се спречат луѓето премногу да се...
Вести Економија

Димитриеска Кочоска: Повторно задолжување за непродуктивни трошења

МИА
Првата аукција на државни записи за 2020 година на износ од 500 милиони денари со рочност од 12 месеци што се одржа денеска во Министерството...
Вести Економија

НОВО ЗАДОЛЖУВАЊЕ НА ВЛАДАТА: Овој пат тоа изнесува 125 милиони евра

Владата на Република Северна Македонија го утврди текстот на Предлог на Закон за задолжување на Република Северна Македонија кај Меѓународната банка за обнова и развој...