• Викторија

Мелбурн во седумдневен карантин поради брзото ширење на коронавирусот

Втората најнаселена сојузна држава во Австралија, Викторија, од денеска ќе биде во седумдневен карантин, со цел да се сопре брзото ширење на коронавирусот во главниот град Мелбурн. Познато е дека низ државата има 26 активни случаи на коронавирус, од кои 11 нови, локално пренесени во изминатите 24 часа. Властите идентификувале повеќе од 10.000 примарни и …

Мелбурн во седумдневен карантин поради брзото ширење на коронавирусот Read More »