• тромбоза

Д-р Аџиќ Вукичевиќ: Тромбозата е опасност што продолжува да ги демне пациентите и по прележаниот ковид 19

Бројни научни студии и истражувања ширум светот потврдија дека тромбозата е неизбежен феномен кај повеќето пациенти кои страдаат од ковид-19. Директорот на болницата „Ковид“ во Батајница и доцент на Медицинскиот факултет во Белград, д-р Татјана Аџиќ Вукичевиќ, за Нова.рс потврди дека тромбозата е опасност што продолжува да ги демне пациентите дури и по потиснувањето на …

Д-р Аџиќ Вукичевиќ: Тромбозата е опасност што продолжува да ги демне пациентите и по прележаниот ковид 19 Read More »