• тамара

Македонските јавни личности се збогуваат со Ѓорѓе Балашевиќ: „Мирно спиј, голем поету!“

Денес на своја 67-годишна возраст, почина Ѓорѓе Балашевиќ. Зад себе остави бројни стихови кои засекогаш ќе останат во нашите сеќавање и ќе живеат вечно. Бројни македонски јавни личности на своите социјални мрежи се збогуваат со брилијантниот кантавтор и пејач. Објавуваат негови песни и стихови кои засекогаш ќе останат да се пеат.   View this post …

Македонските јавни личности се збогуваат со Ѓорѓе Балашевиќ: „Мирно спиј, голем поету!“ Read More »