• пошта

Украина планира да издаде поштенска марка за да ја одбележи победата на Евровизија

Поштата во Украина наскоро планира да издаде посебна поштенска марка за да го одбележи успехот постигнат на Изборот за песна на Евровизија. ФОТО+ВИДЕО | Украина е победник на Евровизија 2022 Украинската група Калуш Оркестара убедливо ja победи конкуренцијата благодарение на невидениот одѕив на телевизиски гледачи од цела Европа, кои гласаа за Украина. Имено, за дизајнот …

Украина планира да издаде поштенска марка за да ја одбележи победата на Евровизија Read More »