• песок

ВИДЕО+ФОТО | Достигнат е Гинисов рекорд: Највисокиот песочен замок во светот изграден во Данска

Највисокиот замок од песок во светот бил изграден во северна Данска. Замокот во градот Блокус, висок 21,16 метри е за 3,5 метри повисок од последниот Гинисов светски рекорд, постигнат во Германија во 2019 година со 17,66 метри. Замокот има форма на пирамида и во изградбата околу него била направена дрвена конструкција со цел уметниците да …

ВИДЕО+ФОТО | Достигнат е Гинисов рекорд: Највисокиот песочен замок во светот изграден во Данска Read More »