• еко свест

ВИДЕО ИНТЕРВЈУ | Давор Пехчевски ЕКО – свест: Загадениот воздух усмртува околу 3000 лица во Македонија, потребно е итно дејствување

Во Македонија на годишно ниво умираат меѓу 3.000 и 3.500 лица како резултат на загадениот воздух кои го дишеме. Оваа бројка само се однесува на опасните ПМ2,5 честички кои се причинители за овие загрижувачки статистики. Доколку се земат во предвид и другите загадувачи во воздухот како азотните киселини и слично бројката за жал е многу …

ВИДЕО ИНТЕРВЈУ | Давор Пехчевски ЕКО – свест: Загадениот воздух усмртува околу 3000 лица во Македонија, потребно е итно дејствување Read More »